Test jezelf: wat is de ideale tafelbeschermer voor jou?

Test jezelf: wat is de ideale tafelbeschermer voor jou?

Misschien ken je het wel. Dat overweldigende gevoel dat je krijgt wanneer je online naar iets shopt. Of het nu gaat om een tafelbeschermer of een flitsend kledingstuk. Je kunt gewoon niét kiezen! Ik kan er in detail over meepraten; ik reken mezelf dan ook tot de club van de eeuwige twijfelkonten. Ben jij er ook zo eentje? Dan vind jij het misschien stiekem ook fijn om een “subtiel” duwtje in de juiste keuze-richting te krijgen. Ontdek de tafelbescherming die bij jou past met behulp van deze snelle test.

Test jezelf

Er zijn verschillende dingen van belang in de zoektocht naar de perfecte tafelbeschermer voor jou (en je huishouden). Zo is het in je uppie over het algemeen niet zo moeilijk om je tafel netjes en onbeschadigd te houden. Met een stel kleine kids of een "onhandige" flierefluiter in huis wordt dit al snel een hele andere zaak. Kies in de volgende 10 situaties de optie die jouw huishouden het best omschrijft, A of B. Krabbel de onderstaande nummers en jouw bijbehorende antwoorden ergens op een papiertje en scroll naar beneden voor jouw advies.

Test welke tafelbeschermer bij jou past

¨
1. Na de maaltijd...
A. ruim ik de tafel direct af en neem de tafel af met een vochtige doek
B. heb ik vaak andere prioriteiten en ruim de tafel dan op een later tijdstip af


2. Tafelbescherming ligt bij mij...
A. alleen tijdens de maaltijd op tafel
B. (bijna) de hele dag op tafel


3. Ik ben...
A. over het algemeen erg zuinig op mijn spullen
B. soms vrij slordig en makkelijk


4. De tafelbeschermer wordt...
A. niet intensief gebruikt
B. intensief gebruikt


5. Ik vind het prettig om...
A. mijn interieur regelmatig te veranderen met steeds wisselende accessoires
B. een langere periode van mijn zorgvuldig uitgekozen accessoires te genieten 


6. In mijn huishouding...
A. zijn geen kinderen aanwezig
B. zijn wel kinderen aanwezig 


7. Ik wil...
A. de tafelbeschermer alleen binnenshuis gebruiken
B. de tafelbeschermer (af en toe) buiten gebruiken


8. Een tafelbeschermer moet mijn tafel…
A. beschermen tegen vloeistoffen en etensresten
B. optimaal beschermen; ook tegen krassen en putten 


9. Ik zie tafelbescherming als een…
Avrolijke toevoeging aan mijn interieur
B. praktisch product dat zo min mogelijk op moet vallen binnen mijn interieur


10. Mijn inrichting is over het algemeen…
A. Speels, levendig en vol karakter
B. Strak, stijlvol en tijdloos

RESULTAAT

Alles A

Geluksvogel, jij hoeft je werkelijk nergens druk om te maken. Eigenlijk zijn alle soorten tafelbescherming geschikt voor jou. Je geeft aan dat je ervan houdt om je interieur af en toe te vernieuwen met behulp van nieuwe en frisse accessoires. Mijn advies? Wees bij het uitzoeken van een tafelbeschermer een beetje lief voor je eigen portemonnee. Je gaat zo zuinig met je spulletjes om, dat je waarschijnlijk bovengemiddeld lang met een normale kwaliteit tafelbeschermer zult doen. Je hebt ook geen kleine slopertjes (also known as kids) in huis; een voordeel voor de levensduur van je tafelbescherming. Tafelbeschermers, tafelzeilen en tafelkleden heb je in veel verschillende kwaliteiten en prijs categorieën. Jij hebt het geluk dat een goedkoop tafelzeil of tafelkleed al prima aan al jouw eisen voldoet. 

¨

Optie 1 voor jou


De standaard kwaliteit tafelzeilen met zachte vliesrug blijven gemiddeld zo ongeveer een half jaar netjes. Jij geeft aan altijd heel netjes en zorgvuldig om te gaan met je spullen, dus wie weet kun jij er zelfs een aantal jaar mee vooruit. Hippe tafelzeil merken zoals lola, kitsch kitchen, blond amsterdam en Captain cook zijn altijd up to date met de nieuwste woontrends. Wanneer je tafelzeil aan vervanging toe is, kun je over het algemeen voor een lief en leuk bedrag weer een nieuw trendy tafelzeil aanschaffen. Neem een kijkje bij de goedkope tafelzeilen en vind daar alle zeilen met een bescheiden prijsje (vanaf €3,95 per meter).

Hip tafelzeil van Lola

¨

Optie 2 voor jou


Gecoat tafellinnen is van betere kwaliteit en gaat doorgaans een stuk langer mee. Een hip stoffen tafelkleed is ook een leuke optie voor jou. De prijs van een tafelkleed ligt over het algemeen wel wat hoger dan een tafelzeil. Hoewel je ook zeker een goedkoop tafelkleed kunt scoren. Het voordeel van een gecoat tafellinnen ten opzichte van een tafelzeil is, dat je eventuele storende vouwen of kreukjes er eenvoudig uit kunt strijken. Daarnaast mogen de meeste tafelkleden in de wasmachine uitgewassen worden. 

Hip tafelkleed

1 of meerdere keren B

Heb je 1 of meerdere keren voor optie B gekozen? Dan is een afwasbaar tafelkleed (gecoat tafellinnen) of afhankelijk van je smaak een stevige transparante tafelbeschermer bijzonder geschikt voor jou! Wel even belangrijk; niet elke tafelbeschermer is even geschikt om ook buiten te gebruiken. Tips voor buiten gebruik vind je hier.

¨

optie 1 voor jou

Afwasbare tafelkleden zijn stoffen tafelkleden met een waterdichte en vlekwerende beschermlaag. Je tafel wordt door deze coating perfect beschermd tegen vloeistoffen en etensresten. Limonade, wijn of andere drankjes blijven mooi op je tafelkleed liggen door de waterdichte laag. Zo krijgen ze niet de kans om jouw tafelblad te beschadigen. Afwasbare tafelkleden kun je na het eten eenvoudig afvegen met een vochtig doekje. Eerlijk is eerlijk: gecoat tafellinnen is voor jou een goede optie, maar risico op vlekken in de stof houd je altijd met kleine kinderen of "onhandige" eters in huis. Bij knoeien en morsen is het dan ook aan te raden deze plekken gelijk netjes af te poetsen met een doekje. Zo geef je vloeistoffen of sausjes niet de tijd om in de coating van je tafelkleed te trekken. In "knoei"-noodgevallen stop je je tafelkleed gewoon een keer in de wasmachine (Let op: enkele tafelkleden uitgezonderd). In de meeste gevallen zullen vlekken dan alsnog verdwijnen of in ieder geval vervagen


Afwasbaar tafelkleed
¨

Optie 2 voor jou

Dikke tafelbeschermers zijn ideaal als je je tafelblad niet alleen tegen vlekken, maar ook vooral tegen putten en krassen wilt beschermen. Normale tafelkleden en tafelzeilen doen dit ook, maar in mindere mate. Zo kun je ervoor kiezen een dik schokabsorberend ondertafelkleed onder je afwasbare tafelkleed te leggen. Zo is je tafel extra beschermd tegen hutsen en butsen op tafel! De dikke transparante tafelbeschermmat is ook een ideale optie ter extra bescherming van je tafel. Met een dikte van 2,2mm is dit de ultieme tafelbeschermer. Daarnaast ook perfect voor jou als je hebt aangegeven dat je tafelbeschermer zo onopvallend mogelijk moet zijn. Je ziet ‘em amper liggen namelijk. Lijkt net een glasplaat!


Transparante tafelbeschermer 2.2 mm

¨

Optie 3 voor jou

Wil je een voordeliger alternatief, kies dan voor het sterke Mexicaanse tafelzeil of een hip tafelzeil van Kitsch Kitchen. Deze tafelzeilen hebben een achterzijde met polyster draadjestextiel en zijn hierdoor sterker dan de standaard kwaliteit tafelzeilen. Ben je als een blok gevallen voor een gewoon tafelzeil? Neem dan gewoon een tafelzeil met een wat drukkere print, zodat je er minder op ziet. Wil je toch heel graag dat ene mooie zeiltje met witte ondergrond? Besteed er dan een beetje extra zorg aan en je zult zien dat je er dan ook een tijd plezier van kunt hebben.

Tafelzeil van Kitsch Kitchen

Alles B

Overwegend B of zelfs in elke situtatie voor optie B gekozen? Dan is er geen twijfel mogelijk! Jij bent absoluut een type voor gecoat tafellinnen of een dikke tafelbeschermer. Tere tafelzeiltjes zijn veel te delicaat voor in jouw huishouden. Het liefst kies je een tafelkleed met een acryl of teflon coating, omdat eventuele vlekken hiervan het gemakkelijkst verwijderbaar zijn. Ben je gek op je tafel en wil je die liever helemaal zichtbaar houden? De dikke doorzichtige tafelbeschermer (2,2mm dik) is ook een fantastische optie voor jou. Deze tafelbeschermmat ligt als een soort flexibele glasplaat op tafel. Strak en modern!

¨


Wil je je tafelbeschermer ook buiten gebruiken?

Wil je een buitentafel bedekken en beschermen? Dat kan! Mijn tip? Kies dan voor een tafelkleed of tafelzeil. De dikke transparante tafelbeschermer (2,2 mm) buiten gebruiken is niet aan te raden. De mat zal over het algemeen niet lang mooi van kleur blijven door de invloeden van buiten zoals o.a. zonlicht. In plaats daarvan is de doorzichtige tafelbeschermer van 1mm dik wel geschikt voor buiten; deze is namelijk UV-bestendig. De tafelbeschermer van 1mm is natuurlijk wat dunner dan de tafelbeschermmat, maar wel dik genoeg om als mat op tafel te leggen. 

Tafelbescherming voor buiten

Het perfecte buiten tafelkleed is een tafelkleed met een hoge kleurechtheid. Normale stoffen tafelkleden hebben nog wel eens de neiging om te verkleuren/verbleken o.i.v. de sterke bleekkracht van de zon. Deze buiten tafelkleden zijn speciaal geselecteerd op hun hoge kleurechtheid. Dat wil zeggen dat kleuren minder snel zullen verbleken door de zon. Dit zijn nog steeds geen echte outdoor-stoffen, waardoor er na verloop van tijd kleine zwarte verstikkings-stipjes in de stof kunnen ontstaan. Het is daarom verstandig om je buiten tafelkleed 's nachts snel even binnen op te bergen. Dag en nacht in weer en wind buiten liggen zal ook deze tafelkleden geen goed doen. 

¨

Bij tafelzeil is er onderling niet veel kwaliteitsverschil wat betreft geschiktheid voor buiten gebruik. Elk tafelzeil kan buiten op tafel gelegd worden, maar ze gaan hier wel van achteruit. Afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht dat het zeil te verduren krijgt, kunnen de kleuren van het tafelzeil na verloop van tijd verbleken. Eens in de zoveel tijd zul je dus opnieuw rond moeten neuzen voor een vervanging van je buiten tafelzeil. Wat zeker is? Met een tafelzeil heb je gegarandeerd een vrolijke print op tafel die jouw buiten tafel keurig beschermt.